Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

τα << οργανα του νομου>> εκαναν πλακα !!!!!

Ένα τεράστιο «γιατί» υπάρχει στα χείλη του Νίκου Καρδάρη, πατέρα του 23χρονου, ο οποίος, αν και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, βίωσε την αστυνομική αυθαιρεσία, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο και έκανε το λάθος να μην φέρει μαζί του την ταυτότητά του!

«Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι αστυνομικοί. Ρωτάω “γιατί” και δεν παίρνω απάντηση. Αφού φαινόταν ότι το παιδί έχει κάτι το ξεχωριστό. Τους έλεγε “ρε παιδιά, εδώ παρακάτω μένω, να σας φέρω την ταυτότητά μου, να πάρω τηλέφωνο τους γονείς μου. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας” και αυτοί τίποτα! Γονάτισαν το παιδί στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες!» εξομολογείται ο πατέρας του 23χρονου που βίωσε το σκληρό πρόσωπο της Αστυνομίας, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, πριν από μερικά 24ωρα, στην οδό Ιωνίας στις 5 το πρωί, όπου ο νεαρός περπατούσε, όπως του είχε συστήσει ο γιατρός, λόγω της ασθένειάς του.
Ο κ. Καρδάρης, πάντως, μιλώντας στην «Η» δείχνει και τη μεγαλοψυχία του, καθώς δηλώνει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, εκτός και αν διαπιστωθεί περαιτέρω βλάβη στον γιο του από το σοκ που υπέστη.

Το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα, όταν ο πατέρας κατήγγειλε το περιστατικό, ανώνυμα αρχικά, στην εκπομπή του Ράδιο Γάμμα «Η Φωνή του Πολίτη», για να αναδειχθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό και την «Η», ενώ δόθηκε συνέχεια και από τη συχνότητα του Tele Time. Το θέμα έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, καθώς πρόκειται για αστυνομική αυθαιρεσία, προκαλώντας το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Σ. Χρονόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία που θα διερευνηθεί σε βάθος, για να δούμε τυχόν ευθύνες των αστυνομικών. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα μείνει αδιερεύνητο».

Σύμφωνα με τον 23χρονο, την ώρα που ο ίδιος περπατούσε πολύ κοντά στο σπίτι του, στην οδό Ιωνίας, όπως του είχε συστήσει ο γιατρός του, καθώς πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, τον σταμάτησαν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι επέβαιναν σε περιπολικό. Ο ίδιος τους είπε ότι πάσχει από τη συγκεκριμένη ασθένεια, όμως οι αστυνομικοί, όταν είδαν ότι δεν είχε μαζί του την αστυνομική ταυτότητα, τον γονάτισαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο νεαρός τους έλεγε ότι το σπίτι του είναι σχεδόν απέναντι, όμως οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν, με αποτέλεσμα ο 23χρονος να υποστεί κρίση. Όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν το λάθος τους, τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Ρίου, για να λάβει την απαραίτητη αγωγή. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, όμως δεν είπε αμέσως το τι είχε συμβεί στους γονείς του, καθώς ντρεπόταν, κάτι που έκανε ένα 24ωρο αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου